Trimaster Go Spelregels


Teams bestaan uit 3 deelnemers, plus eventuele reserves. De deelnemers zijn eerste- of tweedejaars studenten van de studie van de studievereninging zonder voorgaande go-kennis.

Teams wijzen bord 1,2,3 toe aan een deelnemer en dit blijft constant over het toernooi.

Het toernooi is een round robin tournooi (elk team speelt tegen elk ander team, er zjin dus in totaal drie speelrondes).

Wit en zwart worden willekeurig toegewezen. Het team met zwart speelt zwart op bord 1 en 3 en wit op bord 2.

Het toernooi is een 19×19 go toernooi. Elke speler heeft 30 minuten speeltijd, daarna heeft hij/zij 5 minuten voor elke 15 stenen. Wanneer een speler door de tijd gaat verlies hij het spel.

De winnaar is het team met de meeste winstpunten. Als teams gelijk eindigen geeft het aantal bordpunten de doorslag. Indien het dan nog steeds gelijk is komt er een play-off.

Play-off: de teams die gelijk eindigen spelen een simultaan tegen de kampioen van Go club Eindhoven. Hierbij krijgen de spelers 9 stenen handicap in hun voordeel. Deze spelen kunnen niet worden opgegeven en moeten worden uitgespeeld. Op het eind van de partijen worden de punten op elk bord bij elkaar opgeteld. Het team met de beste eindscore wint.

De prijs is €300 voor het winnende team. Het winnende team krijgt ook de beker.

Het toernooi wordt gehouden met de algemene regels van de Nederlandse gobond (vergelijkbaar met de Japanse regels). Het toernooi wordt geleid door een toernooidirecteur van de go club Eindhoven.

 464 total views,  2 views today